Toiminnalliset menetelmät

Opetan toiminnallisia menetelmiä ja sovellan niitä omassa työssäni.

Toiminnalliset menetelmät saattavat tehdä näkyväksi tunteita ja asioita, jotka puheen keskustelun tasolla jäävät piiloon. Muistisairaiden ryhmissä taide ja musiikki saattaa avata ihmeellisiä elämyksiä. Kaikille asioille ei ole sanoja. Puhuminen ei ole mahdollista kaikille ihmisille. Syvimmät kokemukset eivät aina edes taivu sanoiksi, mutta voimme löytää yhteyden ja ymmärryksen kohtaamalla itsemme ja toisemme eleiden ja hiljaisuuden maastossa.

Soveltavaa draamaa voidaan ryhmän tarpeiden mukaan käyttää osana koulutusta ja työnohjausta vahvistamaan toisen tilanteeseen eläytymistä ja vuorovaikutustaitojen tarkkuutta. Se ei ole esittävää "näyttelemistä" eikä terapiaa. Oppimisen välineenä se mahdollistaa asioiden tarkastelun paitsi älyllisellä, myös emotionaalisella ja fyysisellä tasolla. Tunteet saattavat ilmetä meille jännityksinä, hengityksen muuttumisena tai rentoutumisena ja nauruun avautumisena.

Sen avulla voidaan myös virkistäytyä ja etsiä asioiden koomisia puolia. Yhdessä nauraminen vahvistaa!

Soveltava draama ei ole esittävää "näyttelemistä" eikä terapiaa. Oppimisen välineenä se mahdollistaa asioiden tarkastelun paitsi älyllisellä, myös emotionaalisella ja fyysisellä tasolla. Tunteet saattavat ilmetä meille jännityksinä, hengityksen muuttumisena tai rentoutumisena ja nauruun avautumisena.

Draamaa voidaan ryhmän tarpeiden mukaan käyttä osana koulutusta, työnohjausta tai vuorovaikutustaitojen lisäämiskeinona. Sen avulla voidaan myös virkistäytyä ja etsiä asioiden koomisia puolia.Yhdessä nauraminen vahvistaa!

Etusivu
Taustaa
CV

Työnohjaus
Koulutus
Kuunteleva kosketus
Toiminnalliset menetelmät

Linkit